https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
Nákupní košík

Nakupni kosikCelkem 0 Ks
Cena
0 Kč
Cena 0 €
SkupinyVýrobci
Foiling
- Náhradní díly a příslušenství
» Křídla
Windsurfing
Kitesurfing
SUP
Trapézy
Doplňky a příslušenství
Oblečení


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




  HOME » Wing » Křídla
Neil Pryde - Wing Křídlo Fly 6.0 Red / Orange - 2023
 
Kód: 05930
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Neil Pryde

Naše cena: 19 240 Kč s DPH
Běžná cena: 27 900 Kč
Sleva: 8 660 Kč
Naše cena: 785 € s DPH
Běžná cena: 1 138 €
Sleva: 353 €
ks koupit
 
Odeslat odkaz známému emailem


Aspect Ratio:2.29
Handles:2 rigid handles, 1 LE
Extra Protection:ano
Rozpětí (Wingspan):3710 mm
Okno:ano / dvoudílné
Grind Protectors (tip):ano
Velikost:6.0 m²




odrazka Wing Pump
1 200 Kč





nafukovací křídlo

banner-np-fly-2023

Wing Křídlo Fly 6.0

Křídlo s vysokým zdvihem a obrovskou účinností. Evoluce dramaticky rozšířila větrný rozsah i výkon a umožňuje jezdcům používat menší velikosti křídel, než na jaké byli dosud zvyklí. Neil Pryde používá u svých FLY křídel větší poměr štíhlosti (High Aspect Ratio), což znamená, že tětiva mezi protilehlými konci křídel je relativně velká. Současně dihedrální profil přední strany náběžné hrany zabraňuje koncům křídla před nořením do vody. FLY generuje výjimečně silný tah díky vysokému napětí vrchlíku v přední části křídla, což zaručuje stabilní profil a ideální obtékání křídla i při velkých úhlech ataku.

Odtoková hrana na první pohled může vypadat volná, ale při zátěži ve větru je zárukou co možná nejploššího profilu, který konvertuje energii větru v potřebný tah a zároveň zlepšuje kontrolu při poryvech. Integrované kompozitní spíry tento efekt ještě zvýrazňují a zároveň zabraňují nežádoucímu třepání (flutter) odtokové hrany.

Tvar centrálního strutu a inovativní tvarování řídících madel zaručují, že křídlo letí co možná nejdále od těla jezdce, což omezuje vliv turbulencí okolo těla, ale také činí ovládání a pumpování efektivnější.

Novinkou představenou vývojářským týmem pro FLY křídla jsou vyladěné a pečlivě otestované nafukovací ventily, které jednak ukazují konstantní tlak na manometru pumpy bez otravného kmitání ručičky, ale také činí proces nafukování rychlejší a efektivnější. 2 oddělené bladery zvyšují bezpečnost a také zabraňují nežádoucímu „přepouštění“ tlaku mezi bladdery. Bladdery samotné nově využívají inovativní antitwist systém, který zabraňuje nežádoucímu přetočení bladderů a umožňuje jezdci se kdykoli ujisti, že je bladder ve správné pozici.

VYBAVENÍ

Součástí prodejního setu jsou následující položky:

  • Wing / křídlo
  • Přepravní bag se spoustou kapes na příslušenství a možností připevnění helmy
  • Repair kit (lepení na bladdery, záplata na lepení vrchlíku, materiál vrchlíku)
  • Návod k použití

Doporučený tlak pro nafouknutí:

LE (náběžná hrana): 8 PSI

STRUT (řídící vzpěra): 8.5 PSI

VIDEO

TECHNICKÉ DETAILY

HIGH LIFT CONCEPT
Díky precisní LE geometrii produkuje každé křídlo maximální výkon a akceleraci s ohledem na svou velikost. To markantně rozšiřuje rozsah použití a umožňuje jezdci používat menší velikosti křídel. Výsledkem je lepší ovládání a skvělé manévrovací schopnosti.


HIGH TENSION CANOPY WITH STRUCTURED CAMBER LENS
3D šejp vrchlíku od náběžné hrany je definován sérií příčných panelů, které se sbíhají na koncích křídel. To spojuje konstrukci bladderu náběžné hrany k maximalizaci napětí v kritických částech. Výsledkem je větší lift (zdvih) a vyšší úhel ataku pro lepší akceleraci ve slabším větru a zároveň schopnost účinného letu při menších úhlech pro lepší kontrolu a vyšší rychlost v silném větru.


VENTED STRUT
Velký otvor mezi náběžnou hranou (LE) a přední částí vrchlíku umožňuje vyrovnání tlaků na obou stranách křídla. To zlepšuje celkový výkon i stabilitu křídla.


INTEGRAL BATTEN SYSTÉM
Integrované kompozitní spíry tento efekt ještě zvýrazňují a zároveň zabraňují nežádoucímu třepání (flutter) odtokové hrany.


STAGGERED MATERIAL WEIGHTS ON LE
Použití ultralehkého vysoce pevného tkaného polyesteru na koncích křídel a zadní části strutu poskytuje křídlu odolnost a zároveň velmi lehký pocit z jízdy a redukci tzv. „točivé“ hmotnosti (swing weith).


TRANSVERSE CANOPY PANELING
Konstrukce, která zarovnává vlákna jednotlivých panelů vrchlíku se směrem zátěže, což zlepšuje letovou stabilitu a také prodlužuje životnost křídla.


MODIFIED DELTA PLANFORM
Vytváří účinnější tvar náběžné hrany a eliptickou distribuci vztlaku od středu ke koncům křídla, což má pozitivní vliv na výkon a kontrolu.


DIHEDRAL FRONT PROFILE
Dihedrální úhel umožňuje vyšší poměr štíhlosti díky zvýšenému rozpětí křídla. To dělá křídlo velmi stabilní vůči přetáčení, zejména ve vyvlátém stavu.


LOW DRAG WINGTIPS WITH LINEAR WASHOUT
Menší průměr náběžné hrany na koncích křídel redukuje drag a umožňuje dynamický twist. To zlepšuje akceleraci ve slabém větru, při pumpování a také kontrolu při zátěži.


KONSTRUKCE MADEL

RIGID TUBULAR HANDLES WITH PROPRIETARY BASE SYSTÉM
Velmi tuhá konstrukce poskytující dokonalou přesnost ovládání a perfektní základna pro umístění trapézových úvazků.


ERGONOMIC DESIGN
Patice ovládacích madel je přímo integrována do příčného strutu křídla a ergonomická křivka madel snižuje únavu jezdce a umožňuje nastavit křídlo do optimálního letového úhlu.


INTEGRAL IMPACT PROTECTION
Zakřivené přední madlo má pod EVA gripem speciální bumper, který chrání jezdce i board před nárazem.


DROP GRIP FRONT HANDLE
Vertikální část předního madla je ideální pro vyvlátí křídla a pro waveriding díky zlepšené kontrole oproti konvenčním madlům.


CALIBRATED HANDLE POSITIONS
Madla jsou přesně rozmístěna od těžiště úsilí a uzpůsobena pro každou velikost křídla pro dokonale vyvážený let. Větší velikosti křídel vyžadují delší řídící madla, aby měl jezdec možnost maximalizovat tah, či naopak změnou pozice úchopu snížit únavu.


PVC WINDOWS WITH STRUCTURAL ELEMENTS
Průhledová okna jsou vyrobena z vysoce kvalitního leštěného PVC a poskytují maximální viditelnost a díky integrálním výztuhám přenáší zátěž s minimální deformací vrchlíku.


TABULKA DOPORUČENÝCH VELIKOSTÍ

S ohledem na to, že díky mimořádné účinnosti wingů Neil Pryde je možné používat menší velikosti křídel, než je obvyklé, doporučujeme pro výběr vhodné velikosti následující tabulku dle rozsahu větru pro který křídlo chcete a hmotnosti jezdce.
 
Váha jezdce40 - 60 kg60 - 85 kg85 - 100+ kg
Vítr 30 - 40 uzlů (15 - 20 m/s)1.4 m21.4 - 1.8 m22.5 - 2.9 m2
Vítr 25 - 35 uzlů (13 - 18 m/s)1.4 - 1.8 m21.4 - 2.5 m22.9 - 3.6 m2
Vítr 20 - 30 uzlů (10 - 15 m/s)1.8 - 2.2 m22.5 - 3.3 m23.6 - 4.3 m2
Vítr 16 - 25 uzlů (8 - 13 m/s)2.2 - 2.9 m23.3 - 4.0 m24.3 - 5.0 m2
Vítr 12 - 20 uzlů (6 - 10 m/s)2.9 - 3.6 m24.0 - 4.7 m25.0 - 6.0 m2
Vítr 8 - 15 uzlů (4 - 8 m/s)3.6 - 4.3 m24.7 - 5.7 m2* 6.0 m2

* Minimální doporučený vítr pro jezdce nad 100 kg je 10 - 12 uzlů (5 - 6 m/s).

 







© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři