https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Podzimní Bora na Ližnjanu a test Gaastra Toxic 2015

Blížil se den státního svátku 28. října, kterej jsme chtěli spojit s víkendem a nadělit si krásný čtyři dny ježdění někde… Proto jsme s napětím sledovali všechny předpovědi s nastávajícím termínem.

Přednostně jsme byli rozhodnutý zvolit znovu, tak jako minulý podzim, odjez na sever na německý ostrov Fehmarn, kde opět předpověď vypadala velmi slibně. Naštěstí se na poslední chvíli parádně změnila předpo u našich jižních sousedů, kam jezdíme velmi rádi, a to nejen příjemné dostupnosti z Českých Budějovic necelých 700km. Sice windguru se pořád tvářilo hodně skepticky, ale chorvatský Aladin to tam měl namalovaný v parádně zajímavých hodnotách windu - a k tomu víme, že Bora na Ližnjanu vždy zesiluje - tak nebylo na co čekat. 

Po zrychleným přesunu, kdy po práci vyrážíme a následně těsně po půlnoci rozděláváme postel v káře - se ukázalo, že Aladin ani tentokrát vůbec nekecal. Slušný poryvy větru v noční obloze, kdy se celá dodávka kymácí ze strany na stranu - dávají tušit pěknýmu pojezdu na malých kitech.

Ráno skáče na měřáku vítr kolem 11m/s, v nárazech přes 14m/s - foukám tedy konečně nový Gaastra GA Toxic - model 2015. K tomu beru chvíli wave board Gaastra FLASH a chvíli klasickej twintip. Vlnka se dělá na místní poměry slušná, je čas na testování GA Toxic ve wave podmínkách. Odpoledne wind ještě přidává, užíváme si s kámošema parádní „leteckej den“ na malých hračkách. 

V neděli ráno nás opět vítá prosluněná obloha bez mráčku, a vítr znovu jede hodně silně. Po změření zjišťujeme, že 9-ky budou asi moc velký, berem tedy po dlouhé době 7-mičky. Voda má, na podzimní datum v kalendáři, hodně příjemných 20°C, pojezd je fakt parádní, jsme celej den na vodě. 

Pondělí a úterý se nese v podobný atmosféře, jen lidí - hlavně místních - hodně ubylo. Zůstává hlavně česká sestava - díky státnímu svátku v ČR. 

Nový Gaastra Toxic 2015: po 4-denním testování - kite je oproti modelu 2014  rychlejší v kiteloopech, s ultra citlivým řízením a vysokou rychlostí ovládání. Tlak na baru je malý, což mi moc nevyhovovalo - tak jsem po následném převázání uzlíku o 3 cm - a zkrácení zadních lines - trochu tlak zvýšil. Po takovéto úpravě se zvedla i odezva na skoky a hang-time - kite střílí opravdu vysoko do vzduchu a parádně tam podrží.
Pro letošní rok je kite zcela přepracován - konstrukce je nově jen se 3-mi bány - což snižuje hmotnost kite a zvyšuje tah ve spodní hranici low - windu. Dále se zvětšil de-power - umožňuje jízdu v opravdu velkém rozsahu větru. Po zatáhnutí de-poweru na maximální úroveň ale zůstává řízení kite velmi přesné a citlivé, kde celou dobu přesně víte, kde kite je a můžete se soustředit plně na jízdu - bez nutnosti zvedat hlavu a zkoumat kde je kite.

Kite je koncipován 100% WAVE / 90% Freeride/Freestyle, ale po převázání baru bych řekl že je to přesně naopak. Po porovnání se 100%Freestyle mašinou Gaastra PURE, je řešení střihu i geometrije kite hodně podobná. Dle mě - Gastra TOXIC - parádní univerzál pro široké použití. O zcela nové konstrukci kite - odpovídá i cena - Gaastra Toxic je z kompletní modelové řady nejdražší, což jasně ukazuje na zcela NOVÉ provedení kitu.

 

Prodloužený víkend na Jadranu se dle mého povedl na 100%, parádní ježdění v silném windu, slunečné počasí, teplá voda a k tomu slušná sestava kiterů z Čech = prostě super !

 

Lukáš Vlk
(Gaastra CZ kiteboarding Team)




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři