https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Gollito již pošesté světovým šampionem

Získat titul světového šampiona je snem mnoha sportovců ale podaří se to obvykle pouze naprosté elitě. Jak ale ohodnotit, když se to někomu povede již 6x?

O šestém titulu rozhodlo tradiční surfařské klání na německém ostrově Sylt. Bohužel, závodům nepřálo počasí, vítr foukal jak v týdnu před začátkem závodů, tak okamžitě po jejich konci. Naštěstí se smiloval aspoň na jeden den a tak se v sobotu odjela alespoň Single eliminace ve freestyle.

Po týdenním čekání na vítr se předpověď umoudřila a slíbila dát v sobotu.

Gollitu už předtím stačil vyhrát páteční TowIN session, kde jsou windsurfeři pro své triky v bezvětří roztahováni čluny či skůtry a skvělá forma mu vydržela i do sobotního finále PWA Super Grand Slam.

Gollito (Fanatic) již od počátku zcela dominoval svými vysokými skoky a spektakulárními triky od monstrózní Shaky, přes jeho trademark trik Pasko, kterým vzdává hold loni zesnulému Andre Paskowskemu. Následovalo Double Culo.

Jeho oponent ve finále, Anthony Ruenes (Gaastra/Tabou) měl rovněž skvělý vstup do finálové rozjížďky, když předvedl skvělý Air Funnel into Funnel, ale uprostřed finále jeho výkon trochu upadal. Ke konci se ale dostal zpět do formy a předvedl výborný a stylový Shuvit Spock a úžasnou no-handed Air Flaku.

Ale ani to nestačilo, Gollito byl příliš dobrý a vítězství si nenechal ujít.  Pro Anthonyho to přesto byl skvělý den, neboť se po 10 letech, poté co se po dokončení studií vrátil do PWA Tour, dokázal dostat na stupně vítězů a tak si to náležitě užíval. Třetí skončil bývalý světový šampion Steven Van Broeckhoven před nestárnoucím Tonky Fransem.

Gollito se poté podělil o své dojmy:

"Nepřemýšlel jsem nad tím, že je to jízda o titul, abych byl upřímný jen jsem se soustředil na to abych podal co nejlepší výkon a doufal, že to bude stačit. Je to úžasný! Byl jsem šťastný, že jsem vyhrál TowIN a teď jsem ještě šťastnější. Podmínky byly dobré a se svojí pět dvojkou jsem byl chvílemi i přeplachtěn."

Výsledky PWA Freestyle Grand slam Sylt

1     Jose "Gollito" Estredo (Fanatic)
2     Antony Ruenes (Gaastra/Tabou)
3     Steven Van Broeckhoven
4     Everon (Tonky) Frans (Gaastra/Tabou)
5     Amado Vrieswijk

Celkové výsledky Světového poháru ve Freestyle 2014:

1     Jose "Gollito" Estredo (Fanatic)
2     Steven Van Broeckhoven
3     Kiri Thode (Gaastra)

Více na:  http://www.pwaworldtour.com/

Fotografie: John Carter / PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři