FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 MT TEAM - KARPATHOS 2014 - report + video

Letos jsme s bráchou společně na Karpathosu strávili dva měsíce. Já jsme vlastně na ostrov přijel o dva týdny dříve než Michal, abych zařídil ubytko, protože v plné sezoně od začátku července by to bylo těžší a dražší.

Hned po příjezdu kluci říkali, že to letos zatím není ono, že se Meltemi ještě pořádně nezaplo a že fouká na karpatovské poměry „slabej“ vítr, který vydržel až na pár dnů celé léto a ukázalo se, že to bylo mnohem lepší, než kdyby do nás řezalo 40 uzlů každej den, jak to bývalo zvykem předchozí roky.

Občas byly i dny kdy vůbec nefoukalo, nebo kdy jsme na vodě strávili z celého dne jen hodinku nebo dvě, ale to jen tím, že jsme měli největší plachtu 4.4. Ale když jsme to na konci léta shrnuli, byl to asi nejvíc vydařenej a nejlepší rok co jsme tam doposud měli. 

Projevilo se to hlavně na Michalovi, kterej drtí nový triky v podstatě pořád :-)

Já už se k novým věcem dokopávám jen stěží , takže si jezdim to svý, Ponch, Double a clew firts Flaky atd.  a užívám si každej den ježdění bez toho, abych se válel ve vodě, drtil na břehu teroii a přenášel jí do praxe, jako brudr Michal.

Je fakt, že za svůj dril pak sklízí ovoce a docela sází. Letos v jeho podání padala hlavně kombinace Shaka into Flaka, na což sem čuměl s otevřenou hubou, když to nasadil hned druhej týden pobytu přímo přede mnou, a pak Culo, který je asi technicky nejnáročnější trik který skáče a který trénoval v podstatě celé léto, když k tomu byly podmínky, ale tenhle trik je na delší dobu a  i když jich pár ustál čistě, musí na něm stále makat, aby to doladil na 100%.

Mým jediným novým trikem, který jsem skočil, byl Push Loop, to když sem se přidal k Terce a Jindrovi Drahošů a jezdil s nima 3 dny na Luv spotu a občas chytil dobrou vlnu, tak právě z jedné vlny padnul :-) Pak už jsme na vlny neměli štěstí a jezdili spíš rovnou vodu.

Vrátit jsme se měli na konci srpna, ale nějak jsme to nevychytali s trajektem a prodloužili si to ještě o týden. A právě ten poslední týden se natočilo nejvíc do našeho chystaného videa. Celé léto jsme spíše jen jezdili a pořád měli na natáčení času dost, až najednou koukáme, že vlastně jedem domu a nic extra natočenýho není, což jsme ale dohnali posledních 5 větrných dní, kdy foukalo celkem slušně, byli jsme rozježdění a natočili myslím povedené záběry. Na výsledek se můžete podívat.

Toť asi vše co bych k letošnímu létu napsal. Snad ještě něco chytnem na podzim.

Za MT team, Tom

Video:




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři