FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Ben van der Steen - Mistr světa IFCA Slalom 2014

Velký úspěch zaznamenal týmový jezdec Gaastra/Tabou Ben van der Steen, který se na prestižním mistrovství světa IFCA stal světovým šampionem pro sezóu 2014.

Letošní Mistrovství světa IFCA se uskutečnilo v zátoce Big bay Pria de Victoria (Azorské ostrovy).

Přinášíme původní report od Bennyho z průběhu závodů:

Podmínky v prvních několika dnech windsurfingu příliš nepřály, když vanul jen slabý vítr s pouze občasnými několika poryvy. Místní tvrdili, že vítr přijde se sluncem, které čtvrtý den závodů konečně vykouklo a ukázalo, že lokální windsurfeři svůj revír znají dokonale, protože vítr opravdu přišel. Takže ačkoli předověď moc slibná nebyla, nakonec foukalo od 12 knt s nárazy až 27 knt. Bylo tedy rozhodnuto, že se odjede kompletní slalomová eliminace.

1. rozjížďka:

V těchto podmínkách bylo velmi obtížné vybrat správné vybavení. Jezdilo se na druhé straně zátoky a protože vítr se hodně měnil, vzal jsem si pro první rozjížďku Gaastru Vapor 8.6 se 135 l boardem Tabou Manta a 47 cm flosnou. Měl jsem trochu obavy, protože předchozích 5 dnů jsem nebyl na vodě. Po špatném startu a hodně "přebušeném" šláku na 1. bóji, jsem se dostal na 2. místo za Andrea Rosatiho a zůstal na něm až do cíle, což znamenalo postup do 2. kola.

2. rozjížďka:

Tady jsem si raději vybral menší board Tabou Manta 116 s menší, 40 cm flosnou a plachtu Gaastra Vapor  8.6 a s touto kombinací jsem se cítil velmi dobře. Hodně jsem ztratil jsem na rozjezdu, kdy jsem musel hledat poryv ve větrné díře a start tak by hodně špatný, ale po rozjezdu board jel neuvěřitelně rychle. Na první bóji už jsem byl 5. a na druhé jsem se posunul na 4., postupové místo, takže jsem se dostal do semifinále.

Semifinále:

Měl jsem z vybavení výborný pocit, takže jsem se rozhodl na něm zůstat. Odstartoval jsem trochu výše na startovní čáře a nedostal jsem se tak na první bóji v nejlepší pozici. Byl jsem znovu 5. a potřeboval tak k postupu ještě jednoho jezdce předjet. Po malé bitvě s Ludo Jossinem se mi ho při jibu na 2. bóji podařilo předjet a postupovou pozici jsem udržel až do cíle.

Finále:

Ve finále byl vítr trochu zrádný, ale stále se dalo slušně jet. Všichni kluci odstartovali spíše níže, jen já a Gonzalo (Costa Hoevell) jsme si najeli na startovní čáru znovuspíše shora. Tentokrát se to vyplatilo a povedl se mi slušný start.  Ne úžasný, ale byl jsem na špici, což mi umožnilo vybrat si ideální pozici pro najetí 1. bóje. Pustil jsem to více na zaďák a díky tomu jsem získal dobrou rychlost, která mě po jibu na první bóji dostala na 1. místo. Pozici jsem pak udržel až do cíle a vyhrál tak celou eliminaci.

Protože poslední den už vítr nefoukal, znamenalo to vítězství v celém mistrovství.

Celkové výsledky:

1. NED-57 Benny van der Steen - GA-sails, Tabou
2. ITA-140 Matteo Iachino -  Fanatic
3. GER-1 Vincent Langer
4. ISR-1 Dagan Arnon
5. FRA-916 Pascal Toselli

Video:


Ben van der Steen

Číslo plachty: NED - 57
Národnost: holandská
Bydliště: Španělsko a celý svět
Sponzoři: Gaastra, Tabou, Mystic
Disciplíny: Slalom / Speed / Formula
Oblíbený manévr: Jet velmi rychle, backloop
Oblíbený spot: Big bay SA / Tarifa Bolonia
Oblíbené hračky: Vapor 6.4 & Tabou Manta 61
Výška: 185 cm
Váha: 99 kg
Datum narození: 07.11.1979
Profesionál od: 07.01.2013
1. rok v PWA Tour: 1999
   



© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři