https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Květnová PARADISE na Viganji

Blížil se prodlouženej víkend spojenej se státním svátkem 8. května, a my jsme tajně doufali, že se dostaneme, tak jako loňský květen, na Chorvatský Pelješac.

Plánovaný výjezd byl ale silně nejistej, vzhledem k nestabilnímu počasí, co letošní začátek května na Viganji bylo. Tak jsme absolutně do poslední chvíle nevěděli, jak to dopadne. Náhradní destinace byla na Lago di Santa Croche,  případně klidně i někam k severním sousedům v okolí Baltu. Naštěstí jsme vsadili všechno na jednu kartu a v úterý večer po aktualizaci předpovědi na windguru jsme se vydali vytouženým směrem k jihu.

Letošní cesta na Viganj je o cca jednu hodinu kratší, díky konečně dodělaný dálnici až do Ploče, kde najíždíte z dálnice rovnou na trajekt. Bohužel mimosezóní časy odjezdů nás donutili volit objezdovou cestu, a místo teplýho cappuccina na trajektu, musíme volit trasu po pevnině. Ale i tak, jsme po 11-ti hodinách nonstop jízdy na místě. Po příjezdu nás vítá krásná krajina v okolí Viganje a totálně prázdnej kemp, kde jsou celkem 4 obytky spolu s náma. Jasná obloha, krásně zelený kopce a všude všechno kvete - to tady v létě nezažijete, o prázdninách je všude vypálená tráva na troud. Nestíháme si ani odpočinout, začíná pofukovat Jugo, který po hodině sílí a ikdyž na předpovědi pro středu je jen 3m/s, hodnota větru přidává nad 5m/s - což je na Viganji klasika, vždy to zesiluje. Vytahujeme tedy první den mastodonta Gaastra JET 17m a užíváme po delší době pojezdu v teple.

Čtvrteční ráno nás vítá zataženou oblohou a krátkým deštěm, ale po obědě se mraky začínaj trhat a rozjíždí se - to na co všichni čekáme - Mistrál. Wind sílí a za chvíli to chodí na měřáku přes 12m/s, prostě paráda. Jezdíme totál zatažený kites na depoweru, „leteckej den“ s Gaastra PURE a TOXIC 2014 je tady! Večer to jdem spláchnout do baru K2, a unavení po 23hod usínáme.

Páteční den je od rána vedro a sunshine, Mistrálek začíná neuvěřitelně brzy, už v 10 hod dopoledne jsme na vodě. Vítr opět překonává naše očekávání, zase to jede přes 10m/s. Sobota, ikdyž na předpo je jen slabota, fouká od rána. Dáváme hodinovej pojezd, wind ale slábne a mizí. Záhy se to otáčí na Jugo a my nevěřícně jen přecházíme od kempu na kosu, kde jezdíme na obrácenej směr windu.

Po večeři balíme a následuje už jen zrychlenej přesun do reality všedních dnů. Naštěstí za 50 dní jsme na Viganji zpět . . .

 

Lukáš Vlk (Gaastra CZ kiteboarding Team)




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři