FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 MT Team - Tomáš Parýzek - Tenerife life

čau z Tenerife, léto je za námi, tedy to české, protože na Tenerife je pořád 25-30 stupňů. Letos v září ještě nevypnul vítr, což není úplně obvyklé, ale o to příjemnější. Málo turistů a hlavně méně lidí na vodě nám letos v září vytvořilo opravdu luxusní podmínky na ježdění. Díky tomu, že lidi vítr v září nečekali, máme méně rezervací v půjčovně a to pro mě znamená víc času na ježdění.

Zdá se mi, že to tady nějak rychle utíká. Doma jsem míval dlouhou pauzu bez větru, ale tady se pořádně žádná pauza ještě nekonala. Na jaře jsme měli hodně začátečníků na lekce, bylo hodně učení ale i ježdění. Hlavně Cabezo (vlnový spot) jsem si vyloženě užíval.

V půlce června přijel kámoš Robert, zdravím Robe :-) kterej si hned první den nastrojil 4,0! Další Budějčák Suli příjel pár dní po něm. Prvních deset dní v červenci jsme nejvíc jezdili 4,5-5,2 a těžší váhy 5,7 zdravím Michale :-) a jezdilo se až do krvavých mozolů na rukách, takže slušná bilance větrných dní bych řekl.   

Konec července už byl ve znamení 3,6 a výborná předpověd vyšla i na world cup, který se jezdí tradičně na EL Cabezu každý rok na přelomu červenec-srpen. Zašel jsem se podívat na dva finálové dny a level byl nastaven hodně vysoko. Každej heat začínal double saltem, potom push loopy, backloopy a další pro mě nepochopitelný kombinace. Řekl bych, že závody na vlnách jsou fakt super podívaná. Letos tady obhájil vítězství Victor Fernandez (Fanatic). Nejen koukat ale i jezdit na spotech se závodníky je docela zážitek. To se celkem snadno podaří, když zajdete na El Cabezo v červenci, kdy už tady většina z nich trénuje.

Léto mělo jedinou chybu – nepřijel brácha, abychom spolu zajezdili. Na jeho cajky se mu práší na naší terase takže si nemohl zajezdit ani Nojsíku. Jako jezdit na spotu s Fernandézem nebo Kosterem je dobry ale víte jak.. teprve s bráchou je to ten správnej hecung :-)   Tak se snad dostane z práce na chvíli aspoň v zimě, abychom dotočili slibované video.

Na konci srpna jsem se začal učit Shaku, což mi dalo prvních pár týdnů dost zabrat. Asi nejen mě.. moje žena  říká, že už o tom tolikrát slyšela, že už by snad Shaku taky dala. Ale není nad videorozbor s elektronickou tužkou aby člověk viděl, co dělá špatně.  Tak si občas musí holt vzít volno v práci a sednout za kameru :-)  Už mi to tam začíná docela padat, tak doufám, že do videa bude 100%tní abych vás přesvědčil, že o tom jen nekecám. :-)

Naše druhé léto je za námi. Rychle tu utíká ale jen čas jinak na ostrově vše stále v tempu „maňana“. Snad se nám podaří do konce roku dostat klíč od poštovní schránky.. ale netlačíme na ně, bydlíme v tomhle bytě teprve rok :-)

Kdo by chtěl ubytko u spotu, cajky na WS, kite nebo nějaký jiný srandy, ať nám klidně napíše na info@tenerifesurf.cz nebo mrkne na www.tenerifesurf.cz

ALOHA,

Zdravíme T+J a Sniky surfařskej pes




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři