FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Tomáš Malina - CZE 109 - Tarifa 2016

Rok se s rokem sešel a já opět (a snad ne úplně naposledy) ve španělské Tarifě poctivě piluju na další sezónu. Letos už to není na tak dlouhé období jako obvykle, a tak jsem tomu musel přizpůsobit celý svůj přístup.

Žádná moc dlouhá aklimatizace, ale rychlý testovací úvod. Místo a podmínky znám dokonale, tak jakýpak okoukávání.  První dva týdny jsem tak musel připravit všechny věci a sladit kombinace, protože pak už začal každoroční 3 nedělní Slalom PRO training Tarifa. 

Do letošní sezóny nastupuju vlastně se stejným materiálem jako tu minulou. Plachty 9.0 až 5.6 a prkna Falcon Team Edition (letos je  v některých velikostech totiž k mání i druhá levnější verze BGS) 138, 112 a 99 l. Pravdou je, že už jsem sice všechny velikosti jezdil v průběhu testování, ale samozřejmě vaše prkna jsou vaše prkna.

Naštěstí mi počasí přálo a tak jsem v průběhu těch dvou týdnů otestoval, co jsem chtěl, nasbíral poznatky, vše vyladil a mohlo se závodit. Co se týče poznatků, tak zatímco koncepci modelu 138 jsme přiliš neměnili,neboť tahle velikost v minulém roce vévodila výsledkům, tak modely 112 a 99 došly určitým změnám. U obou modelů se vylepšily cut outy pro lepší kontrolu a top speed. U modelu 112 se pak prkno o 1cm rozšířilo a změnilo se těžiště. Tím jde letošní model lépe do skluzu a je rychlejší při výjezdu z halzy. Pominu-li kombinaci 138 + 9.0, kterou nám i letos mnoho dalších brandů závidí, pak právě 112 + 7.7 je z důvodu její stability, kontroly a rychlosti mou další nejoblíbenější. 

Po krátkém testování tak začal kemp. Letos to bylo fakt náročný, neboť se závodilo přesně podle plánu tj. 3 dny v týdnu ve větru 10 - 25 knt, k tomu další 3 dny tuningu na další trénikový blok a jen jeden den volno. Společně s Benem  (Van Der Steen (Gaastra/Tabou) jsme vlastně byli jediní dva,kteří odjeli celý 3 neděle a není tak divu, že jsme to potom oba pěkně odmarodili. Bylo toho opravdu až moc. Co se týče účasti, tak věkově to byl sice vyšší průměr, ale potrénovat byl i Albeau, Maynard, Costa Hoevel, Mortefon (Fanatic), Questel a další. Level tedy jako ve finále.

Já se díky změnám v mé závodní koncepci trochu více psychicky zklidnil a podle toho vypadalo i moje ježdění. Pohoda a klid a ono to najednou jde. Samozřejmě, že ve 20 knt asi nemůžu čekat rychlostní souboj s herculy jako Ben nebo Finian, ale v 15 knt už ano a závod je hlavně o startu a první halze. Z celý tý dřiny jsem si tak odnesl docela příjemný pocity, takže uvidíme v prvních závodech. Ty jsem měl sice absolovavat před týdnem právě tady ve Španělsku, ale právě díky nemoci, jsem to musel odpískat. 

Mám před sebou ještě necelé dva týdny a ty budou probíhat v rámci testování nových flosen. Jako vždy je v této oblasti určitá rezerva, a jelikož je kvalitní flosna stejně důležitá jako prkno samotné, neradno to podceňovat. 

Z Tarify zdraví Tomano




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři