FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Maui Sails

Logo Maui SailsHistorie značky Maui Sails sahá de-facto až do roku 1978, kdy se na Novém Zélandu setkali Barry Spanier a Geoffrey Bourne a společně pracovali na obnově starého dřevěného škuneru. Constellation.

Poté co Zéland opustili na Barryho lodi  Seminole, při plavbě na Nové Hebridy u ostrova Arrid ztroskotali a jachtu zcela zničili. A když pak mokří a prochladlí seděli na skaliskách, zrodila se poprvé myšlenka odcestovat na Hawai a začít vyrábět plachty. V listopadu téhož roku již začali nápad uskutečňovat a vznikla tak proslulá dílna v budově 111 na Hana Higway.

O rok později v dílně začali opravovat plachty pro průkopníky windsurfingu Mika Waltze, Matta Schweitzera, Alexe Agueru, a  Charlie Dalea, kteří byli první, kdo s plachtami surfovali ve vlnách Hookipy.  V roce 1981 uzavřel Barry smouvu s firmou Neil Pryde a stal se na dlouhých 10 let hlavním saildesignérem této známé značky.  V roce 1989 uzavřel Barry smlouvu s tehdy devatenáctiletým Bjornem Dunkerbeckem a společně pracovali na vývoji nové World Cup slalomové plachty. Výsledkem této spolupráce bylo 11 světových titulů v řadě pro Bjorna a plachty ze 111 Hana Highway.

Maui Sails 2013

Poté co se v roce 1996 odešel od firmy Neil Pryde, přijal Barry novou výzvu a začal se svým týmem, který v té době zahrnoval jména, jakými byli Phil Mc Gain, bratři Matt a Kevin Pritchardové či Scott Fenton pracovat pro další tradiční a známou značku – Gaastra. I tato spolupráce vyústila v tituly mistrů světa. Ten první získal v roce 2000 Kevin, když sesadil z trůnu právě Bjorna, o 2 roky později jej ve freestyle následoval i mladší z bratrů Pritchardů Matt.

V roce 2004 smlouva s Gaastrou skončila a Barry s týmem se rozhodli, že již nechtějí pracovat pro jiné a začali s výrobou vlastních plachet pod svojí starou značkou Maui Sails. I zde se úspěchy dostavily rychle. V roce 2006 obsadil Kevin Pritchard všechna 3 místa na stupních vítězů v celkovém hodnocení Světového poháru. Vyhrál wave, skončil druhý v nové disciplíně super-X a konečně třetí ve slalomu!

Maui Sails v současné době reprezentují jména jako třetí v hodnocení slalomu 2012 Micah Buzianis, čtvrtý ve freestyle Taty Frans, či Camille Juban.

U Maui Sails si potrpí na vysokou kvalitu materiálů, provedení a jejich dokonalé skloubení se špičkovými jízdními vlastnostmi.

Proukty značky Maui Sails si můžete zakoupit v našem eshopu.

Domovské stránky značky: www.mauisails.com




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři