FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Gaastra

Gaastra logoJedna z nejstarších sportovních značek vůbec. Její historie sahá až do roku 1897 kdy tehdy dvaadvacetiletý Douwe Gaastra založil v holandském městečku Sneek společnost na vývoj a výrobu jachtařských plachet. 

Gaastra Gate SneekZnačka se brzy stala jedno z nejvýznamnějších na trhu a již dlouhá desetiletí je synonymem pro kvalitu, funkčnost a inovace. Mimochodem s městečkem Sneek se pojí ještě jedna významná věc v historii značky Gaastra.  Koukněte na fotografii vodní brány dokončené roku 1613. Nepřipomíná vám něco? Ano, máte pravdu – její silueta se stala předlohou pro známé logo značky Gaastra.

Od 70. let minulého století patří Gaastra  k absolutní špičce co se týká windsurfingových plachet. Za tu dobu se v jeích službách vystřídala řada vynikajících sailmakerů jako byl Pat Currell, Barry SpanierDan Kasseler či nejnověji Peter Munzzlinger, ale také řada špičkových jezdců. Při jejich výčtu nelze nezačít u windsurfingové ikony Robby Naishe, který byl týmovým jezdcem Gaastry v době své největší slávy  téměř 10 let a když na konci devadesátých let změnila značka majitele a nový management nechtěl dál spolupracovat s Patem Currellem a Donem Montaguem, byl to pro Robbyho impuls k založení vlastní značky.  Podobná historie stojí i za zrodem značky Maui Sails, kterou po odchodu z Gaastry založil Barry Spanier.  Týmovým jezdem Gaastry byl i další člověk, jehož jméno je dnes známo pro změnu ve světě kitesurfingu – Pete Cabrinha.

Ale jen z historie žít nelze, pojďme se přesunout blíže současnosti.

Gaastra je aktuálně největším výrobcem windsurfingových plachet, kitů, obalů, trapézů a dalšího šitého příslušenství.  Kromě výrobků pod svoji vlastní značkou funguje Gaastra i jako OEM výrobce pro řadu menšícha méně významných značek.

Díky velkému rozsahu výroby, množstevním slevám při nákupu materiálů atd. si Gaastra může dovolit být levnější bez toho, aby to jako v jiných případech bylo na úkor kvality. Ta, stejně jako použité materiály je v případě Gaastry na naprosto špičkové a jedinečné úrovni. Porovnejte si někdy čistotu švů, jejich začištění a přesnost šití u plachet Gaastra a srovnejte to s jinými výrobci.

Gaastra 2013 in Action

Pak budete vědět, že tento text nejsou jen prázdné fráze a superlativy.

Žádná značka samozřejmě nemůže být úspěšná bez dobrého týmu a špičkových jezdců.  Totéž platí i v případě Gaastry. Šéf týmu Matt Pritchard sestavil velmi silnou skvadru výborných surferů a surfařek. Jména jako je Ross Williams, Thomas Traversa, Tonky Frans, Alex Mussolini, Kiri Thode, Dario Ojeda, či obě vítězky Světového poháru 2012 ve slalomu a freestyle - Sarah-Quita Offringa a Valérie A. Ghibaudo patří k naprosté světové špičce. Spojení kvalit jezdců a špičkového materiálu vyústilo k celkově 2. místu v Poháru konstruktérů 2012.

Gaastra, to je tradice, inovace a špičková kvalita.

Produkty značky Gaastra si můžete zakoupit v našem eshopu.

Domovské stránky značky: www.gaastra.com




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři