FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 F2

Logo F2Další tradiční značka s více než třicetiletou tradicí. Název byl vytvořen spojení slov Fun (zábava) a Function (funkčnost) a stal se na dlouhá desetiletí sloganem který dodnes vystihuje firemní strategii.

Značku založil v roce 1981, po svém odchodu s firmy Mistral, Peter Brockhaus. O rok později společně s Jürgenem Hönscheidem, pozdějším jezdcem Světového poháru a nyní majitelem jednoho z nejznámějších surf-shopů na jednom z kanárských ostrovů Fuerteventuře.

Hned první sériově vyráběný plovák se stal bestsellerem a následně doslova legendou. Není v celé historii windsurfingu moc boardů, které se v různých modifikacích vyráběly tak dlouho dobu a které si oblíbilo hned několik generací windsurferů jako bel plovák F2 Sunset. Board, který zná téměř každý a který dlouhé roky dominoval ve všemožných testech.

Dalším boardem, který se nesmazatelně zapsal do historie windsurfingu byl freeride plovák F2 Xantos. Jeho obliba byla tak vysoká, že se dokonce pořádaly závody čistě jen pro tento model plováku – tzv. Xantos Cup.

Následovalo období, ve ktrém se pod křídly značky F2 zrodila shaperská hvězda – Peter Thommen, který stál za velkými obchodními i sportovními úspěchy značky.

Když v roce 2008 vlivem celosvětové finanční krize známá značka prodělala bankrot, byl to pro většinu windsurferů doslova šok. Naštěstí se záhy poté našla nová skupina investorů a řízení sportovní části převzali lidé, kteří s touto značkou spojili velkou část své kariéry. Patrik Diethelm a jeho manželka Karin Jaggi – oba známí jezdci Světového poháru, Patrik navíc věhlasný board shaper. I díky jejich úsilí se značku podařilo stabilizovat a ačkoli oba o pár let poté odešli a založili si vlastní značku, mají na obrodě F2 nemalý podíl.

F2 2013 in Action

Současným bard designérem a zároveň také bran manažerem je Švýcar Danny Aeberli, další známý jezdec Světového poháru PWA. Kolekce produktů značky se značně rozrostla a nyní již kromě windsurfingových plováků nabízí i kompletní škálu příslušenství, plachet a nově také kitů a kiteboardů a SUP boardů.

Tradice značky zahrnuje i některá velmi slavná jména jezdců.  Na dlouhá léta spojila se značkou F2 svoji kariéru jedna z největších hvězd windsurfingové historie – Björn Dunkerbeck a také jeho sestra Britt. Oba ve své době zcela dominovali a pro značku F2 získali bohatou řadu titulů v mnoha různých disciplínách.

Velká jména se v týmu F2 ale najdou i v posledních letech. Peter Volwater, Tonky Frans, Finian Maynard, či loňský mistr světa ve Freestyle Steven van Broekhoven.

I po letech tak značka F2 patří ke světové špičce a i nadále naplňuje firemní slogan Fun & Function.

Produkty značky F2 si můžete zakoupit v našem eshopu.

Domovské stránky značky: www.f2-surf.com/surf




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři